Get Adobe Flash player
 
Op deze pagina vind u de laatste nieuwtjes met betrekken tot het Unimog Team en de 5e Oldtimershow die wordt georganiseerd door het Unimog Team op 9 en 10 september 2017.

15-02-2017
Storing online aanmeldingsformulier
Helaas is het tijdelijk niet mogelijk om online een opgave te doen. Alle aanmeldingen die de afgelopen periode zijn gedaan zijn bij ons wel binnengekomen maar helaas zijn deze niet retour de deelnemer gegaan. Binnenkort ontvangt u van ons alsnog een bevestiging. Excuses voor het ongemak.
 

10-01-2017
6e Unimog Team Oldtimershow.
Allereerst namens alle vrijwilligers en bestuursleden de beste wensen voor 2017. Het heeft even geduurd maar we kunnen nu officieel bekendmaken dat onze volgende oldtimershow georganiseerd wordt op 9 en 10 september 2017. Tevens is ook de online aanmelding vanaf vandaag geopend. Mocht u de vorige editie aanwezig zijn geweest, dan ontvangt u van ons nog bericht met een aanmeldingsformulier en een flyer. Wat we precies gaan organiseren kunnen we nog niet melden, maar we beloven u dat het weer een spetterende editie zal gaan worden.
 
 

19-09-2015
Bedankt!
Een oldtimershow van deze omvang en klasse kunnen wij als bestuur van het Stichting Unimog Team niet realiseren zonder hulp van natuurlijk alle vrijwilligers. Wij danken dan ook oprecht een ieder die deze dagen ook op wat voor een manier een bijdrage heeft geleverd aan de show. Het zijn niet alleen vrijwilligers die een show als deze mogelijk maken. Onze oude en natuurlijk nieuwe sponsoren hebben er voor gezorgd door middel van financiële of materiele sponsoring, dat het Unimog Team deze accomodatie kon realiseren. Maar wie uiteraard bovenaan staan, zijn de vele deelnemers die vanuit heel Nederland en Duitsland naar Schildwolde kwamen om hun voertuigen en materieel te "showen". Nogmaals voor een ieder namens deze weg, hartstikke bedankt!
 
PS: Onze volgende oldtimershow zal zijn op 9 en 10 september 2017!
 

29-08-2015
Parkeren
Sinds deze editie is er een kleine verandering met het oog op parkeren. Normaal werd er geparkeerd langs de Heerehuisweg in Hellum. Dit is nu net als de ingang, verhuist naar de andere kant van het evenemententerrein. De ingang van de parkeerplaats zal zijn naast hoofdweg 206 in Schildwolde. Verder zal dit worden aangegeven met borden en zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn om het geheel in goede banen te leiden.

13-08-2015

Persbericht

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn er op het terrein aan de Hoofdweg 216 in Schildwolde weer honderden antieke voertuigen te bewonderen tijdens de Unimog Oldtimershow. Ter ere van de vijfde editie wordt de zaterdag feestelijk afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Het tweejaarlijkse evenement werd in 2007 voor het eerst georganiseerd: 900 bezoekers bewonderden destijds de 150 voertuigen. In 2011 was dat aantal gestegen naar 3.200 bezoekers en 350 voertuigen. Hiermee groeide de Unimog Oldtimershow uit tot één van de grootste oldtimershows van Noord-Nederland. De organisatie van de Unimog Oldtimershow is in handen van een groep van elf vrienden uit Schildwolde en om­streken, waarvan de meeste in het bezit zijn van een oldtimer tractor of een oude Unimog (een kleine Duitse vrachtauto, waarvan het ontwerp dateert van kort na de Tweede Wereldoorlog) 

Twee jaar geleden pakte de organisatie ook groots uit. Veertig vrijwilligers waren toen op de been om het evenement in goede banen te leiden. Op de zaterdag waren de weersomstandigheden toen perfect en was het druk en gezellig. Een dag later kwam de regen met bakken uit de lucht, waardoor de oude voertuigen er troosteloos bij lagen, het veld veranderde in een modderpoel en bezoekers wegbleven. Pas halverwege die middag brak de zon nog even door, maar toen waren veel deelnemers al vertrokken. De 450 aanmeldingen in 2013 overtrof alle voorgaande edities en door de goede zaterdag kwamen er toch nog 3.000 betalende bezoekers op de oldtimershow af.

Er staat de bezoekers in 2015 ook weer een hoop spektakel te wachten. Naast de vele antieke auto’s, tractoren en vrachtwagens kan men genieten van allerlei demonstraties met ploegen en grondverzet. Tevens zijn er trekkertrek demonstraties. De brandweer zal op beide dagen eveneens een aantal demonstraties verzorgen. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een huifkar over het terrein. Het grootste, in zijn geheel vervoerbare draaiorgel ter wereld, de ’Victory’, komt voor de tweede maal in successie naar Schildwolde. Dit imposante orgel is maar zelden in Nederland te bewonderen. Het concertorgel, dat 3.500 kilo weegt, heeft een oneindig repertoire aan liedjes en een groot scherm waar filmpjes op vertoond worden. Op zaterdagavond zal er een spectaculaire vuurwerkshow plaatsvinden ter ere van de vijfde editie.

Alles wat wielen heeft en ouder is dan 25 jaar is welkom op het terrein: tractoren, Unimogs, auto’s, vrachtauto’s, motoren en bromfietsen. De inschrijving loopt goed. Er zijn dit jaar zelfs aanmeldingen binnengekomen vanuit België en Duitsland, maar het is nog steeds mogelijk om in te schrijven. Ook zal er een braderie worden georganiseerd, waarvoor eveneens nog diverse plaatsen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld ondernemers met streekproducten. De entree voor de Unimog Oldtimershow bedraagt e 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor overige informatie, contact met de organisatie of het aanmelden van uw oldtimer of marktkraam kunt u terecht bij Wilfred Groeneveld (06-20700045) of de website www.unimogteam.nl.

 

(Bron: Bokkeblad)


02-03-2015
Fout in aanmeldingsformulieren
Zoals sommigen al opgevallen is staat er een fout in de aanmeldingsformulieren. Dit geld zowel voor de formulieren die per post verstuurd zijn alswel de digitale. Om geld over te maken voor de barbecue staat ons "normale" benkrekeningnummer vermeld. Omdat niet alle banken de bankrekeningnummers automatisch overzetten naar IBAN hier ons IBAN nummer : NL44 RABO 0129136042. Onze excuses voor het ongemak!


17-1-2015
5e editie Unimog Team Olditmershow aanmelden
Met een paar maand is het zo ver. Dan gaat de 5e editie van de Unimog Team Oldtimershow van start. Helaas is het de organisatie niet gelukt om de digitale aanmelding voor januari rond te krijgen. De inschrijving voor het evenement kan vanaf 1 februari online via ons inschrijfformulier wat boven in het menu verschijnd.

1-7-2014
5e editie Unimog Team Olditmershow
Met trots kunnen we bekendmaken dat de volgende editie zal plaatsvinden op 12 en 13 setember 2015! Deze editie is het 5 jarig jubileum van de show en dat zal groots gevierd worden. Over de preciese indeling van hoe het evenement gaat verlopen kunnen we nog geen mededelingen doen. Wat we alvast wel kunnen mededelen is dat de inschrijving vanaf medio januari 2015 weer geopend is. Mocht u in het bezit zijn van een olditmer voertuig in welke vorm dan ook, noteer dan alvast deze datums in uw agenda!
 

11-09-2013
4e editie Unimog Team Oldtimershow
Helaas is de 4e editie van de oldtimershow weer ten einde. Na een week met mooi weer tijdens de voorbereidingen waren de weergoden ons helaas niet gunstig gestemd tijdens het weekend. Na een mooie zaterdag en ietwat regenachtige zondag wat tot een modderige bedoeling leidde. Gelukkig brak kort na de middag de zon door en hebben we er een mooie middag van kunnen maken. Wij als organisatie kijken terug op een ondanks alles geslaagd weekend. Dit zou ons niet lukken door onze sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers! Namens deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken voor hun inzet!
Verder zijn er nog diverse foto's gemaakt tijdens het weekend. Deze zijn binnen een niet al te lange tijd te bekijken op onze website in het fotoalbum. Mocht je zelf foto's hebben gemaakt dan zouden we deze graag van je ontvangen voor op de website. Deze zijn te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij gaan er zorg voor dragen dat deze zo snel mogelijk worden geplaatst op de site. Uiteraard met vermelding van afkomst.
Mochten er toch nog verbeterpunten zijn of ideeën voor de volgende editie. Wacht niet en mail deze door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hiermee kan de oranisatie ook iets doen om van de 5e editie een waar spectakel te maken. Want samen staan we sterk.

28-08-2013
Algemene Aspecten.
Voor deelnemers van de 4e oldtimershow hebben we op de website nog even de algemene aspecten geplaatst. Dit nadat er meerdere vragen hierover zijn binnengekomen. Klik hier voor een directe link.

17-07-2013
Updates op website
 Altijd al benieuwd geweest hoe de voorgaande edities van de oldtimershow waren. Natuurlijk hadden we voor u het fotoboek al. Maar om het allemaal wat meer indruk te geven hebben we speciaal voor u wat filmmateriaal geselecteerd. Dit kunt u hier allemaal terugzien.
Of was u benieuwd uit wie Stichting Unimog Team Schildwolde bestaad en wat de heren in hun dagelijks leven doen? Wij hebben ze allemaal voor oze kiekeboe gehad en gevraagd of een ieder een stukje tekst over zijn belevingen wou schrijven. Verder hebben we ook een fuctie erbij geschreven zodat u weet wie-wat doet. U kunt hier klikken voor de leden.
 
 

19-06-2013
Facebook
Het Unimog Team beschikt vanaf mei ook over een eigen Facebook pagina. Voor de laatste nieuwtjes en leukste actuele foto's meld je dan aan op https://www.facebook.com/StichtingUnimogTeamSchildwolde .
 

19-06-2013
Storing Website
Door een storing bij onze webhosting is het langere tijd onmogelijk geweest om voor ons de website te beheren. Gelukkig is dit probleem verholpen. Vanaf vandaag kunt u elke dag weer terecht op deze pagina voor actuele informatie.
 

15-03-2012
 
4e Unimog Team Schildwolde Oldtimershow 2013
Noteer alvast in de Agenda! De 4e Oldtimershow georganiseerd door het Unimog Team in Schildwolde zal plaatsvinden op 7 en 8 september 2013. Voor het opgeven van deze show en het progamma moet u helaas nog even wachten. Mocht er meer bekend worden over deze oldtimershow dan kunt u dit hier 
 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.